Si të tregtoni opsionet dixhitale në IQ Option

Si të tregtoni opsionet dixhitale në IQ Option


Çfarë janë opsionet dixhitale në opsionin IQ?

Tregtimi i opsioneve dixhitale është i ngjashëm me tregtimin e opsioneve të gjitha ose asgjë. Karakteristika kryesore dalluese është përfitimi dhe rreziqet e secilës marrëveshje që varen nga një çmim i zgjedhur manualisht në anën e djathtë të grafikut.

- Fitimi i mundshëm në Opsionet Dixhitale mund të jetë deri në 900%. Megjithatë, një tregti e pasuksesshme do të rezultojë në humbjen e investimit.

- Çmimi më i afërt i goditjes është me çmimin aktual të aktivit - aq më të ulëta janë rreziqet dhe fitimi i mundshëm.

Vini re se opsionet dixhitale do të skadojnë me para vetëm nëse çmimi aktual nuk është identik me atë të goditjes. Për opsionet e blerjes ai duhet të tejkalojë çmimin e goditjes me të paktën një pip, për opsionet e shitjes duhet të bjerë prapa çmimit të goditjes me të paktën një pip.


Si të tregtoni opsionet dixhitale?

1. Zgjidhni aktivin për tregtim
  • Mund të lëvizni nëpër listën e aseteve. Asetet që janë në dispozicion për ju janë me ngjyrë të bardhë. Klikoni mbi aktivin për të tregtuar mbi të.
  • Ju mund të tregtoni me shumë aktive në të njëjtën kohë. Klikoni në butonin "+" direkt nga seksioni i aseteve. Aktivi që zgjidhni do të shtohet.
Përqindja në "Fitimi Cur. Price" përcakton rentabilitetin e tij. Sa më e lartë të jetë përqindja - aq më i lartë është fitimi juaj në rast suksesi.

Të gjitha tregtimet mbyllen me përfitimin që u tregua kur u hapën.
Si të tregtoni opsionet dixhitale në IQ Option
2. Zgjidhni një kohë skadimi

Periudha e skadimit është koha pas së cilës tregtia do të konsiderohet e përfunduar (e mbyllur) dhe rezultati përmblidhet automatikisht.

Kur përfundoni një tregti me opsione dixhitale, ju përcaktoni në mënyrë të pavarur kohën e ekzekutimit të transaksionit.
Si të tregtoni opsionet dixhitale në IQ Option
3. Përcaktoni shumën që do të investoni.

Shuma minimale për një tregti është 1 $, maksimumi - 20,000 $, ose një ekuivalent në monedhën e llogarisë tuaj. Ne ju rekomandojmë të filloni me tregti të vogla për të testuar tregun dhe për t'u qetësuar.
Si të tregtoni opsionet dixhitale në IQ Option
4. Analizoni lëvizjen e çmimeve në tabelë dhe bëni parashikimin tuaj.

Zgjidhni opsionet më të larta (jeshile) ose të ulëta (të kuqe) në varësi të parashikimit tuaj. Nëse prisni që çmimi të rritet, shtypni "Higher" dhe nëse mendoni se çmimi do të ulet, shtypni "Ul"
Si të tregtoni opsionet dixhitale në IQ Option
5. Prisni që tregtia të mbyllet për të zbuluar nëse parashikimi juaj ishte i saktë. Nëse do të ishte, shuma e investimit tuaj plus fitimi nga aktivi do të shtohej në bilancin tuaj. Nëse parashikimi juaj ishte i pasaktë - investimi nuk do të kthehej.

Ju mund të monitoroni ecurinë e porosisë suaj nën The Trades
Si të tregtoni opsionet dixhitale në IQ Option
Grafiku tregon dy rreshta që shënojnë pikat në kohë. Koha e blerjes është vija e bardhë me pika. Pas kësaj kohe, nuk mund të blini një opsion për kohën e zgjedhur të skadimit. Koha e skadimit tregohet nga vija e kuqe e fortë. Kur transaksioni kalon këtë linjë, ai mbyllet automatikisht dhe ju merrni ose një fitim ose një humbje për rezultatin. Ju mund të zgjidhni çdo kohë të disponueshme të skadimit. Nëse nuk keni hapur ende një marrëveshje, vijat e bardha dhe të kuqe do të lëvizin së bashku në të djathtë për të shënuar afatin e blerjes për kohën e zgjedhur të skadimit.
Si të tregtoni opsionet dixhitale në IQ Option

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)


Unë kisha një lidhje me Opsionet Dixhitale dhe ende humba investimin tim. Pse ishte kështu?

Opsionet dixhitale funksionojnë ndryshe nga opsionet gjithçka ose asgjë. Në rastin e Opsioneve Dixhitale, ju duhet të zgjidhni një Çmimi Strike, i cili është çmimi që aktivi duhet të depërtojë për ta bërë transaksionin tuaj fitimprurës. Nëse vlera e hapjes është e barabartë me atë të mbylljes, tregtia do të mbyllet me humbje pasi nuk arrihet Çmimi i Strike.


Cila është koha më e mirë për të zgjedhur për tregtim?

Koha më e mirë e tregtimit varet nga strategjia juaj e tregtimit dhe disa faktorë të tjerë. Ju rekomandojmë t'i kushtoni vëmendje orareve të tregut, pasi mbivendosja e sesioneve tregtare amerikane dhe evropiane i bën çmimet më dinamike në çiftet e monedhave si EUR/USD. Ju gjithashtu duhet të ndiqni lajmet e tregut që mund të ndikojnë në lëvizjen e aktivit tuaj të zgjedhur. Është më mirë të mos tregtoni kur çmimet janë shumë dinamike për tregtarët e papërvojë që nuk ndjekin lajmet dhe nuk e kuptojnë pse çmimi është i luhatshëm.


Sa opsione mund të blej për skadencë?

Ne nuk e kufizojmë numrin e opsioneve që mund të blini për një skadencë ose një aktiv. I vetmi kufizim është në kufirin e ekspozimit: nëse tregtarët kanë investuar tashmë një shumë të madhe në aktivin që keni zgjedhur, shuma që investoni është e kufizuar nga ky kufi ekspozimi. Nëse jeni duke punuar në një llogari me fonde reale, mund të shikoni kufirin e investimit për secilën prej opsioneve në grafik. Klikoni në kutinë ku vendosni shumën.


Cili është çmimi minimal i një opsioni?

Ne duam që tregtimi të jetë i disponueshëm për të gjithë. Shuma minimale e investimit për kushtet e sotme të tregtimit mund të gjendet në platformën/faqen e tregtimit të Kompanisë.


Cili është fitimi pas shitjes dhe fitimi i pritur?

Opsionet gjithçka ose asgjë dhe opsionet dixhitale janë të disponueshme vetëm për klientët profesionistë.

Sapo blini një opsion "Put ose Call", tre numra shfaqen në anën e sipërme të djathtë të grafikut:

Investimi total: sa keni investuar në një marrëveshje

Fitimi i pritshëm: rezultati i mundshëm i transaksionit nëse grafiku është në vijën e skadimit përfundon në të njëjtin vend ku është tani.

Fitimi pas shitjes: Nëse është i kuq, ju tregon se sa nga shuma e investuar do të humbni bilancin tuaj pas shitjes. Nëse është e gjelbër, ju tregon se sa fitim do të merrni pas shitjes.

Fitimi i pritshëm dhe fitimi pas shitjes janë dinamikë, pasi ndryshojnë në varësi të disa faktorëve duke përfshirë situatën aktuale të tregut, sa afër është koha e skadimit dhe çmimi aktual i aktivit.

Shumë tregtarë shesin kur nuk janë të sigurt se transaksioni do t'u japë atyre një fitim. Sistemi i shitjes ju jep mundësinë për të minimizuar humbjet në opsionet e dyshimta.

Pse butoni Shitje (opsioni i paracaktuar mbyllet) është joaktiv?

Për opsionet Gjithçka ose Asgjë, butoni Shitet është i disponueshëm nga 30 minuta deri në skadim deri në 2 minuta deri në skadim.

Nëse tregtoni opsione dixhitale, butoni "Shit" është gjithmonë i disponueshëm.
Thank you for rating.